2020-07-18 11:10:52• hírek • Szatmár.ro

Sikerült! Összegyűlt a kicsi Noel gyógykezeléséhez szükséges pénzösszeg

Mintegy 2,4 millió dollárnak megfelelő adomány gyűlt össze a kicsi Noel számára, minek köszönhetően augusztusban megkezdheti az életmentő génterápiát.

Bizonyára kevés olyan személy él a régióban, aki ne hallott volna Noelről, arról az egy éves érkörtvélyesi kisfiúról, akinél tavaly októberben spinális izomatrófiát, avagy gerinc eredetű izomsorvadást (röviden SMA-1) diagnosztizáltak. Az SMA-1 az élettel összeegyeztethetetlen genetikai betegség, amelyet az izmok mozgatását irányító idegek károsodása okoz, s melynek eredménye a fokozatosan súlyosbodó izomsorvadás, amely bénuláshoz, légzési nehézségekhez, pár hónapon belül pedig halálhoz vezet. 

A betegség kezelésre létezik azonban a Zolgensma génterápia, mely a gerincizom sorvadásának gyógyítását segíti elő, ugyanakkor jelenleg talán ez a világ legdrágább gyógyszere is.

A kicsi Noel családjának tehát mintegy 2,4 millió dollárra volt szüksége a terápia és az utókezelések fedezésére.

Kisebb csodára volt szükség, hiszen a hatalmas összeg előteremtése nem volt könnyű feladat, viszont a környező megyék lakosai egy emberként álltak a család mellé, és különböző karitatív akciók lebonyolítását követően, mintegy nyolc hónap leforgása alatt sikerült összegyűjteni a kívánt összeget, melyet augusztusban át is utalhatnak a kezelő kórház számlájára, minek utána megkezdődhet a gyógykezelés.

„Noel általatok egy új, eddig ismeretlen útra, a gyógyulás útjára lép! Köszönjük nektek! És köszönjük az érzést is, hogy együtt tényleg erősek vagyunk és nincs előttünk akadály!” – fogalmaz köszönő üzenetében a Facebookon Noel édesanyja.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: